Villa Sciacca

Påvens briljanta ideer…. 15 oktober 2008

Filed under: Sånt som händer — Villa sciacca @ 6:02


Det kanske inte framgår så tydligt i svensk media, men Påven är en man som gillar att lägga näsan i blöt både här och där… Nu senast lägger han den i blöt i äktenskapet mellan man och kvinna. Inte nog med att han har sett till att det är i stort sett omöjligt för en kvinna att få göra en abort (det är helt lagligt, men väldigt svårt att hitta en läkare som är beredd att göra det, hittar du en som är beredd att göra det blir det oftast väldigt dyrt och under smått livsfarliga former….) nu vill han bestämma över folks sexliv och familjeplanering också. För någon vecka sedan ondgjorde han sig över preventivmedel. Alla typer av preventivmedel borde förbjudas. Om en familj absolut inte vill/kan ha fler barn får man använda sig av metoden med säkra perioder (fråga vilken gynekolog som helst hur säkra de där säkra perioderna egentligen är….)
Ett stort problem här i Italien är att eftersom det är så svårt att få göra abort, föds det många barn som överges direkt efter födseln. Man hittar nyfödda i soptunnor, på parkeringar, undangömda i olika skrymslen och vrår. Kommer det problemet att bli mindre om man förbjuder preventivmedel? Jag tror inte det.
En familj som redan har 3-4 barn och redan har det mycket kärvt ekonomiskt, vad gör dem om det inte fungerar med den ”säkra” perioden” och det kommer ett barn till? Skickar hem det till Påven?
Igår såg vi på tv-programmet Le Iene (Hyenorna) ett mycket underhållande samhällskritiskt program. De skickade ut ett gift par att prata med prästerna om sitt påhittade problem. De hade redan tre barn, och kunde absolut inte tillåta sig att få fler, eftersom dem redan levde mer eller mindre på svältgränsen. Det första barnet var planerat och önskat, dem andra två kom till på grund av att det inte fungerade med den ”säkra” metoden…. Vad svarar prästerna när de frågar vad dem ska ta sig till, de är ju goda katoliker och vill inte gå emot Påvens ord….
Tja.. först höll dem helt med Påven, sen vart eftersom diskussionen fortgick ändrade sig några av dem något och tyckte att i vissa fall kanske möjligtvis…., medans andra mer gick på linjen att dem kanske skulle dra ner på älskandet då…
Intressanta var också dem svar som en ung tjej fick som påstod att hennes make hade aids.. Skulle hon nu inte få skydda sig i sina intima relationer med sin egen man?

 

6 Responses to “Påvens briljanta ideer….”

  1. DaisyAndMe Says:

    Det är ju skrämmande att preventivmedlen inte skulle tillåtas. Det är gubbar som inte har kontakt med vanligt familjeliv (verkligheten?) som skall bestämma hur det skall gå till.. Ja, skicka dem till Påven!
    Jag kan ju förstå att abort inte är en bra grej, men att den i bland kan vara tvungen. Att man skulle bege sig på skydd är ju verkligen ett bakåtskridande.
    Intressant ämne ändå Pysen.

  2. RedPaint Says:

    herregud vilken gubbe.. han lever ju inte i verkligheten och vem är han som ska bestämma sånt.. det där gillade jag inte alls. tänk vad mycket konstiga saker som händer just för olika religioner..

  3. Ingrid Says:

    Även i Sveriges Radio har man uppmärksammat det här.

    Catholics for choise är en katolsk organisation som verkar för att människor världen över ska ha rätt till preventivmedel och abort Nyligen var ordföranden Jon O’brian på Sverigebesök. Och han anser att många katoliker använder preventivmedel om de har tillgång till det.

    Han anser att det är fel att neka människor preventivmedel och om man inte har tillgång till det slutar in folk att ha sex. Även om man är troende katolik är nog inte täta graviditeter något man längtar efter och vad återstår då, avhållsamhet?

    Maria Hasselgren, presstalesman för katolska kyrkan håller helt med Påven. Sex hör hemma inom äktenskapet och man ska inte ha några relationer innan man gifter sig och därmed uppkommer inga problem med könssjukdomar. Vad lever de i för drömtillvaro egentligen!

    En svår fråga….

  4. DaisyAndMe Says:

    Men även om man avhåller sig tills man gift sig, vilket jag själv inte tycker är fel, så kan man ju behöva använda preventivmedel i ett äktenskap ändå. Vad för anledning man nu har, så kan det ju finnas anledning att inte skaffa flera barn osv. Man blir ju smått irriterad. Det påverkar ju många människor dessutom.

  5. Sandbarnet Says:

    Det är svårt att förstå hur något sådant tillåts hända och att en stor man som påven inte inser att det inte kan vara guds vilja att spädbarn ska dumpas i containers.

    Vad det gäller abort så kan jag hålla med om att det ibland framstår alldles för enkelt att utföra det. Det får aldrig bli så att man använder det som preventivmedel, men det finns ju som sagt tillfällen. Typexemplet är väl våltäkter. Jag tycker det är grymt att begära att en en kvinna som blivit våldtagen måste behålla barnet.

    Eller begär han (påven som ex.) kanske endast att hon ska föda det. Vilket är ännu värre.

    Vår värld behöver inte fler oänskade barn, vår värld behöver snarare (enligt min åsikt) föräldrar som verkligen vill ha sina barn och är beredda att göra alla de ”uppoffringar” som krävs för att detta lilla knyte ska få det bäst i hela världen. Det finns redan alldeles för många barn i vår värld som lider, varför vill man göra det värre!?!?!

    Skulle det var en lösning att älska mindre. Javisst… jag säger:
    Fram för kyskhetsbältet! (som om…)

  6. Erik Says:

    Ha, vilken knäppskalle, en riktig ”konehead”. En gubbe som själv lever i celebat, en gammal oskuld. Perfekt att han med sitt gäng (alla helt utan erfarenhet om sex och kvinnor) ska bestämma om abort, samliv… Vet han ens hur en kondom används? Synd att gamle påvens strävanden mot en öppnare attityd nu helt vänts mot dumhet.
    Dags att uppdatera hela tänket!


Lämna en kommentar